Het grote poetsboek is verfrissend! Voor het eerst heb ik met plezier een boek over schoonmaken gelezen. Wat leuk is, is dat Diet veelal vier methodes verstrekt, namelijk “Fanatieke bui?”, “Lakse bui?”, “Kinderen?” en “Snelpoetsen”. Afhankelijk van de hoeveelheid zin en tijd kun je een methode kiezen die op dat moment het beste bij je past. Gelukkig blijk ik het allemaal goed te doen. Een hele opluchting natuurlijk want ik wil niet dat mijn visite door stinkende toiletten, vieze spiegels en smerige beestjes uit mijn huis verdreven wordt. Wil jij voorkomen dat jouw koelkast de keuken zelfstandig verlaat? Dan doe je er goed aan dit boek in huis te halen!

Ze haat poetsen en ze heeft er geen tijd voor. Toch heeft de Nederlandse Diet Groothuis ‘Het Grote Poetsboek’ geschreven. “Want ik wil wél een schoon, opgeruimd huis. Maar mijn motto is: hoe luier, hoe beter – het leven is zo al moeilijk genoeg.” De beste tips,voor Assepoesters met haast.

‘Het sterke debuut van Diet Groothuis: in vierenvijftig verzen dicht ze losjes, maar ook precies. Ze strooit niet al te kwistig met rijm, maar wel nét genoeg om de regels bij elkaar te houden. Haar blik op de wereld piept vanuit de herkenbaarheid over het randje naar het bijzondere, het uitnemende van dat wat er om ons heen is – waardoor we met een klein tikje tegen ons hoofd toch anders gaan kijken… met WAAR IK BEN (..) een van de mooiste boeken van het jaar in handen’

Groothuis is eerlijk, poetsen is niet leuk, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Als je namelijk niets doet in huis verwordt je huis tot een grote puinhoop, stof hoopt zich op en beestjes vermenigvuldigen zich. Doordat Groothuis humor gebruikt is lezen over poetsen hilarisch.