Over Diet

Diet schrijft gedichten en boeken, geeft poëzieworkshops en werkt onregelmatig als journalist, columnist of blogger voor tijdschriften, kranten en websites.
Ook schreef ze bestsellers Het Grote Poetsboek, Het Studentenpoetsboek en Het Groene Poetsboekje.  Momenteel werkt ze aan een boek voor jongeren, dat (hopelijk) ergens rond september 2024 gaat verschijnen.
Diet heeft Engelse taal- en letterkunde en Literatuurwetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en Writing for Performance (poëzie) aan de Theaterfaculteit van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Hoi, ik ben Diet. Ik schrijf gedichten en ook boeken en artikelen voor kranten en tijdschriften. Ooit wou ik dierenarts of bendeleidster worden. Maar dierenarts kon niet, want  ik snapte niks van wiskunde. Bendeleidster werd ik wel, van een bende met mijn zus en neefjes. We hadden een wachtwoord, een sluiproute naar het bos en een zelfgebouwde hut. Niemand mocht weten wat we deden.

Nu ben ik schrijver. Gelukkig is een van mijn vriendinnen wel dierenarts, dus ik loop soms toch lekker op laarzen door de koeienpoep. Af en toe mag ik helpen, maar omdat ik een watje ben hoef ik geen zielige dingen te doen. In mijn gedichtenboek ‘Waar ik ben’ gaat het over jongens – hoe vervelend die soms zijn. Over vervelende meisjes gaat het ook en over poezen en  geld, verlanglijstjes en opa’s en oma’s, nagelbijten en doodgaan. En over nog veel meer, maar dat moet je zelf maar lezen.

Als ik niet schrijf of optreed loop ik met een verrekijker door het bos om vogels, vlinders of wilde varkens te zoeken of zit ik bij een dassenburcht om dassen te observeren. Of ik ben op reis, aan het zwemmen of zit met mijn vrienden in het café. Ik lees ook boeken van andere schrijvers en leer didgeridoo spelen. Dat is een lange buis van eucalyptushout, waar een diep bromgeluid uitkomt. Dat voel je in je buik. Als je wilt dat ik bij jou op school kom voor een workshop of optreden kun je je juf of meester vragen. Bij contact staat hoe dat moet.