Weet jij wat een triolet is?
Een rondeel?
Een acrostichon, een een-twee-drietje, een vijfje, een zevenaar?
Nee? Ja?
Zijn je leerlingen helemaal niet dol op taalles?
Maar wel creatief en grappig in hun taaluitingen?
Denk je regelmatig: hoe bevorder ik hun lol in schrijven, lezen?
Vind je dat de huidige taalmethodes en stelopdrachten vaak te eenzijdig gericht zijn op cognitief denken?
Zou je je leerlingen zielsgraag bijbrengen hoe lezen en schrijven niet alleen leuk is maar ook broodnodig en onontbeerlijk voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling?
Wil je ze dolgraag creatief laten schrijven maar weet je niet goed hoe?
Om al deze redenen en nog veel meer is ‘Weten waar de woorden zijn’ van Mariet Lems een heuse aanrader. In dit boek geen taalopdrachten, kerndoelen of theoretische verhandelingen.
Wel: fantastisch veel tips en vondsten voor spannende schrijflessen. Speelse schrijfoefeningen en  handige schrijfopdrachten. Slimme uitleg, goede suggesties, inspirerende stappenplannen en creatieve nieuwe ideeën. Plus een praktische, korte uitleg over het verschil linker- en rechterhersenhelft en wat dat betekent voor verschillende soorten schrijfopdrachten.
Alles helder vormgegeven, met mooie tekeningen en foto’s, prettige lettertypes en overzichtelijke pagina’s.
Elke basisschool moet dit boek in huis hebben. Wat een hemelse, rijk gesorteerde bron voor alle docenten die hun leerlingen graag begeleiden in het ontdekken en uitbreiden van hun eigen taalvermogen.
Mariet Lems. Weten waar de woorden zijn. Methodiek creatief schrijven voor leerkrachten primair onderwijs en schrijfdocenten. De Witte Uitgeverij, Leiden. 2010. 

5 antwoorden
 1. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Dag Diet,

  Duizendmaal dank voor je lovende recensie van mijn boek Weten waar de woorden zijn! Ik zal de webmaster die eindelijk mijn website maakt,- het zal eens tijd worden-, vragen een link te maken naar deze recensie.
  Alle goeds en groets,
  Mariet (Lems)

  Beantwoorden
 2. Mariet Lems
  Mariet Lems zegt:

  Beste Anoniem,
  De uitgeverij is failliet! Dramatisch, want de aanvragen stromen bij mij binnen via LinkedIn en workshops. Ik ben inmiddels door mijn eigen voorraad heen. Wel druk bezig met een andere uitgever, maar ook daar veel vijven en zessen. Stuur me je naam en mailadres, dan zet ik je op de lijst, zodat ik je kan berichten als het boek weer leverbaar is. marietlems@hotmail.com, met hartelijke groet, Mariet Lems

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *