Novemberactie: Twee meisjes en het geluk

Gebiologeerd kijkt Mei naar de stoel. Wat is ze nieuwsgierig nu er vlakbij zo’n echte dame is. Hoe zou ze er in werkelijkheid uitzien. Zou ze lijken op de prinses van de scroll? Er staat een klein briesje, dat af en toe de gordijnen laat opbollen. Er komt geen enkel geluid of teken van leven uit de stoel.
            Als Mei langer kijkt, ziet ze dat er een klein stukje vierkant gaas in het gordijn zit. Kijkt er misschien ook iemand naar haar? Ze voelt het gewoon. Dan weet ze het zeker. Achter het gordijn ziet ze de contouren van een gezicht en achter het gaas een paar ogen. Iemand die net zo nieuwsgierig is als zij zelf, neemt haar van top tot teen op.  Mei schrikt zich een hoedje. Het gordijn wordt een stukje opengeschoven en er komt een hand tevoorschijn. Een hand die haar wenkt. Mei kijkt om zich heen, de dragers letten niet op. Het volgende moment stapt ze de draagstoel binnen. 
Inez van Loon. Uit: Twee meisjes en het geluk. Clavis, 2010.
Een verhaal over de Chinese Lin die in het Chinatown van in Amsterdam woont en over haar overgrootmoeder Mei die opgroeit op het platteland van het China van 1900….
http://www.inezvanloon.com/nl_girls.php

3 antwoorden
 1. Inez van Loon
  Inez van Loon zegt:

  Hartelijk dank voor het plaatsen van kinderboeken deze maand, een geweldig initiatief. Ik ben het helemaal eens met wat er in het blog van Milan Hofmans geschreven wordt: er zou veel meer aandacht moeten zijn voor jeugdliteratuur. Vanaf nu ben ik ook van plan om jouw jeugdpoëzie te volgen…

  Groetjes,
  Inez

  Beantwoorden
 2. Diet
  Diet zegt:

  Dank. Wacht maar, kinderliteratuur en jeugdpoëzie zijn bezig met een inhaalslag. De grenzen tussen jeugd- en volwassenliteratuur zijn aan het verdwijnen of tenminste vervagen. Vraag eens aan volwassenen in je omgeving hoeveel er kinderboeken lezen, daar kun je tegenwoordig rustig voor uitkomen en in sommige subculturen al trots op zijn.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *