en de winnaars zijn…

En de winnaars van “Kies je favoriete stripgedicht” zijn…
Franka uit Utrecht
Sophie uit Doornspijk
Wil uit Honselersdijk
Vera uit Bloemendaal
Rakia en Jozua uit Utrecht
Ze krijgen binnenkort ‘Draken met Stekkers’ opgestuurd. Wat vinden ze het leukste stripgedicht?
Wil en Sophie kiezen Hete Adem, over föhns die eigenlijk draken zijn. Wil omdat ze altijd zegt “doe de stekker er toch in” als iets het niet doet. Sophie:   “omdat deze draken niet lopen maar hangen en ze doen je niks. Ik heb ook een draak op mijn judodiploma.”
Rakia kiest Mannetjes, over de groene en rode voetgangersoversteeklichten. Ze zegt: “Ik vind het zo grappig omdat ze leuk getekend zijn. Omdat het jongetje echt denkt dat ze in een kasteel wonen. Maar het zijn gewoon mannetjes in een stoplicht in een stad.”
Jozua vindt Beste Familieleden het leukst, over tantes die altijd over je haar willen aaien: “Ik vind het grappig wat hij zegt: och jochie, toch jochie. Ik vind het zo leuk hoe hij praat. Hij zegt ook : ‘ben ik uw hamster, ben ik uw hond’ daar moet ik om lachen. Niemand mag ook aan mijn haar zitten.”
Franka kende geen stripgedichten, ze heeft ze op dit weblog gevonden. Ze schrijft: “we hadden geen tijd om uit de bieb nog een boek te halen. Het gedicht over de besjes vind ik mooi (Zomerzonnebloed, blogbericht 2 oktober 2009). Ik weet niet waarom. Het gedicht over het rotkind van het jaar (blogbericht 5 januari 2010) vind ik niet leuk, wie wil een rotkind nou een prijs geven. Bij de kapper zie ik trouwens nooit draken…….dat zou wel leuk zijn.”

Sommige kinderen vinden de stripgedichten moeilijk of snappen ze pas na een paar keer lezen. Frank houdt  meer van de boeken van Paul van Loon dan van (strip)gedichten maar vindt het gedicht Over de oorlog wel leuk: “het gedicht van de muggen vond ik het leukst omdat de omamug het jongetje ging schieten met geweren”. Ennio houdt meer van getallen en Donald Duck dan van gedichten.
Vera heeft zelf een gedichtje gemaakt over haar keuze ‘Boven in de appelboom’:
“hij schaamt zich voor het vragen van het meisje van zijn droom
datgene was een van de redenen dat ik dit gedicht koos
hij krijgt een verliefd gevoel en wordt moedeloos
verliefd en vraagt haar verkering.

de bloesem vond ik ook goed gekozen
het heeft dezelfde kleur van schaamte en van blozen
ook mooi is gekozen de structuren van het gezicht
dit was het einde van het gedicht.
Ps. Ik hoop dat ik het boek ‘draken met stekkers’ krijg!! Ik vind die stripgedichten echt heel leuk, ze maken de gedichten ook begrijpelijk voor jongere lezers.” xxx Vera.
Nou dat is gelukt Vera, je krijgt het boek en de anderen ook. Veel plezier ermee!
Edward van de Vendel & Floor de Goede in Draken met Stekkers. Querido, 2010

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *