Een boek vol feestjes

Bijna kerstvakantie, voor veel kinderen tijd om te knutselen, lezen, spelen.Een steuntje in de rug daarbij kan helpen, zoals dit boek met feestjestips.
Er staan heel veel feestjes in: Maak-je-mooi-feestje. Herfstknutselfeestje. Maak-je-kamer-gezellig-dagje.
Lovequiz. Secret Sint…verjaardag, Sint Maarten, Valentijnsdag, Koningsdag, vaderdag. Er zijn tips voor de lente: maak een lentekrans en voor dierendag: pimp an animal. Er staan ideeën in voor vakantiekunst en het beste-vader-van-de-wereldboekje.
Een boek vol feestjes. Christien Oranje. Ill. Mariska Vos. Columbus, 2013.
“Een boek vol feestjes” is een knutsel- en ideeënboek voor iedereen die graag feest/jes viert. Er is één groot maar. Het boek richt zich exclusief op zeer orthodox christelijke kinderen en ouders. Op bijna elke pagina staat een bijbeltekst, de jaarfeesten als kerst, Pasen en  Pinsteren worden uitsluitend christelijk geduid en dagen als ‘biddag’ en ‘dankdag’ worden alleen nog  binnen een hele beperkte groep orthodox gelovigen gevierd. Toch staat ook het Suikerfeest voor moslims er in, maar er zullen vrij weinig kinderen zijn die met Hemelvaart een ‘Jesus-is-king-button’ willen gaan maken, zelfs als ze christelijk zijn. 
Illustraties en vormgeving zijn meer dan in orde maar achterin het boek staat een reclamepagina voor een christelijk opvoedtijdschrift. 
Jammer, met een minder beperkte doelgroep in het vizier was dit een leuk boek geweest.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *